Amsterdam de horeca stad
Om te werken in de horeca moet je geen negen tot vijf mentaliteit hebben. Veel lopen, hoge werkdruk, overwerken, vroeg in de ochtend werken of juist midden in de nacht, het is keihard werken in de horeca. Het is dan ook niet voor niets dat naast de term carrièretijger ook de term horecatijger is ontstaan. Want niet alleen de vorstelijk betaalde mannen en vrouwen in pak op de bovenste verdieping van een wolkenkrabber werken keihard. Ook de obers, barmedewerkers, keukenpersoneel en receptionistes werken kei en keihard.
Keihard werken betekent natuurlijk niet dat het werk alleen maar ellende is. Echte horecatijgers krijgen juist hun energie en kik van een overvol restaurant, hotel of terras waarbij ze alle gasten na uren hard buffelen tevreden naar huis kunnen laten gaan. Voor de echte horecatijgers is Amsterdam dan ook het walhalla wat werk betreft. Eindeloos veel restaurants, kroegen, lunchrooms en hotels. Van simpel tot enorme luxe hotels en van bruine cafés tot enorme dansclubs, wat horeca betreft heeft Amsterdam het allemaal. Bovendien staan er altijd wel horeca vacatures in Amsterdam open dus je komt altijd wel ergens aan de bak.
Werken in een hotel vereist de meeste horeca ervaring. In een hotel heb je ontzettend veel verschillende taken, is bovendien al snel een veel grotere onderneming dan een kroeg en in een hotel is de hoogste kennis van gastvriendelijkheid nodig. Dit is al helemaal het geval wanneer het een luxe hotel betreft zoals bijvoorbeeld het Amstel hotel in Amsterdam. De gasten betalen hier al snel meer dan duizend euro per nacht en daar moet dan ook wel wat tegenover staan. De kamers moeten schoon en netjes zijn, het personeel moet vriendelijk zijn en perfecte service leveren. Een antwoord als ‘weet ik niet’, wanneer de gast vraagt wat een goede wijn is bij de biefstuk is uit den boze.
Echter is het werken in een luxe hotel wel het hoogst haalbare in de horecabranche. Je kennis tot het hoogste niveau brengen en uitmuntende service leveren is het hoogst haalbare en geeft ontzettend veel voldoening. Je kan trots op je eigen werk kijken wanneer gasten tevreden zijn en telkens weer terugkomen.
Waar je ook als horecatijger aan de slag gaat, het zal altijd ontzettend leuk zijn en keihard werken. Horecawerk In Amsterdam is door het grote aanbod niet moeilijk te vinden, dus je vind sowieso een zaak die bij jou past. Misschien even goed zoeken en uitproberen wat je leuk vindt, maar uiteindelijk vind je jouw match.